SOMETHING

ABOUT

MARY

 

Binnenkort te zien als May Evans

met eigen voorstelling

'Fenix' in het TapasTheater

Marije (1991) groeide op in Groningen, waar de eerste theater kriebels zich van haar meester maakte. Allereerst sloot ze zich aan bij het Groninger kinder- en jeugdkoor waarmee ze onder andere een CD opnam en het NNO versterkte tijdens de 'Matthäus Passion'. Haar plezier in zang en dans vielen uiteindelijk samen op de vooropleiding van de dansacademie Lucia Marthas, waar zij later ook aangenomen werd voor de HBO opleiding bij het Lucia Marthas Institute of Performing Arts. Hier studeerde ze in 2013 niet alleen af als all-round podiumkunstenaar, maar ook als docent dans.

In de laatste 2 jaren van haar studie maakte Marije deel uit van een uniek honoursprogramma, wat een internationale uitwisseling mogelijk maakte met het Royal Conservatoire of Scotland.  

Na haar opleiding kreeg Marije gelijk de kans om op tour te gaan met de song & dance theatershow 'Jeans 23', een concept wat ook wel de springplank voor jong theater-talent genoemd. Nog tijdens deze tour stuitte ze op een nieuwe liefde: kindertheater. Zo kwam er in 2015 een tweede tour op haar pad; een avontuur met 'Dora live', welke ook een aantal Belgische theaters bezocht.

Begin 2016 maakte Marije deel uit van het concert 'We want Queen' door STENT producties, compleet met We Will Rock You sterren John Vooijs en Marjolein Teepen. Ze vertolkte de rol van Ozzy en bracht een indrukwekkende solo, opgedragen aan haar vader. Later dat jaar was zij wederom te zien als solist in de theaterbeleving 'Welcome to the sixties'.

De kers op de taart van 2016 was voor Marije de musical 'Evita', geproduceerd door het Belgische Musichall. Ze speelde in het ensemble van deze uitzonderlijke versie, geregisseerd door Stany Crets en gechoreografeerd door Laurent Flament.

Naast het avontuur omtrent Evita, stond voor Marije eind 2016 in het teken van het jonge bedrijf MB production company. Hier speelde zij een rol naast de échte Sinterklaas in 'Een huis in een schoen'. Ook in hun volgende productie 'Mr. Christmas' speelde zij mee. Ze werkte hier samen met met o.a. Barrie Stevens, Bram van der Vlugt en Peter Lusse. 

In 2017/2018 nam Marije wederom deel aan een Vlaamse productie, dit keer speelde zij in de alom geroemde musical 'Mozart!'. Een overweldigende pop/rock musical over het complexe leven van het muzikale genie, een spektakel van wereldklasse uit de handen van niets minder dan de ' Vereinigten Bühnen Wien'. 

In het seizoen 2018/2019 zocht Marije nog meer grenzen op: zij ging op tour met de feel-good musical Mamma Mia! In 12 maanden bezocht deze f-ABBA-lous show 12 steden in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk.

Marije was te zien in het ensemble en als understudy voor de rol van 'Ali'.  Met deze voorstelling van Stage Entertainment Germany maakte Marije haar debuut in Duitsland.

2020              FENIX (eigen werk)

                               Tapas Theater / Maker, schrijver, zangeres 
 

2020-2021  mamma mia

                               Deep Bridge (BE) / Ensemble 

2018-2019   mamma mia

                               Stage Entertainment (DE) / Ensemble 

                                                                                & cover Ali

2017-2018   mozart

                                          Musichall (BE) / Ensemble

 

2016-2017   Evita

                                          Musichall (BE) / Ensemble

2016       mr. christmas

                      MB productions / Santa babe

2016       huis in een schoen 

                      MB productions / Annabel

2016       we want queen 

                      STENT producties / Solist

2013-2014    jeans 23

                      Jeans company / solist